Ajax verslaat Sint Truiden in oefenduel

Sint Truiden blijkt maatje te klein te zijn voor Ajax in oefenduel

9 juli om 20:06

Francesco Farioli heeft zijn tweede oefenwedstrijd als trainer van Ajax wél winnend afgesloten. Waar de Amsterdammers afgelopen vrijdag nog van PEC Zwolle verloren, werd er nu vrij eenvoudig afgerekend met Sint Truiden VV: 4-0. 

Ajax creëerde tegen PEC al de nodige kansen, maar kwam toen niet tot scoren. Tegen Sint Truiden gebeurde dat al na acht minuten spelen. Jorrel Hato zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug via spits Julian Rijkhoff, en schoot de 1-0 tegen de touwen. Het was aan Remko Pasveer te danken dat Ajax ging rusten met een voorsprong. De veertigjarige doelman onderscheidde zich in de tweede helft met twee zeer indrukwekkende reddingen. 

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Farioli en co. op 2-0 kwamen. Aanvaller Jaydon Banel liep een voorzet van Carlos Forbs binnen. Diezelfde Forbs nam nog geen tien minuten later de derde Amsterdamse treffer voor zijn rekening. De pijlsnelle aanvaller stiftte de bal over doelman Jo Coppens heen. 

In het restant van de tweede helft, waarin Pasveer zich nog een aantal keer liet gelden met fraaie reddingen, werd na de treffer van Forbs nog één keer gescoord. Kenneth Taylor pikte ook een doelpunt mee.