'PSV wijst bod Atlético op Benítez direct af'

'Veel te laag bod van Atlético Madid, PSV wijst voorstel direct af'

9 juli om 17:52
Laatste update: 9 juli om 18:30

PSV heeft een eerste bod van Atlético Madrid op Walter Benítez van tafel geveegd. De Spaanse topclub wilde ruim twee miljoen euro betalen voor de 31-jarige doelman, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Het is nog de vraag of Benitez de nieuwe ploegmaat gaat worden van Arthur Vermeeren en Axel Witsel. 

Daarmee doet Atlético bij lange na niet aan de vraagprijs van PSV, dat volgens de regionale krant inzet op zo'n 8 à 10 miljoen euro. Het is desondanks de verwachting dat Los Rojiblancos zich opnieuw zullen melden in het Philips Stadion. Een deal wordt nog niet uitgesloten, maar dan zullen wel beide partijen water bij de wijn moeten doen.

Het ED ziet dat Benítez zelf ook een transfer kan bespoedigen. De Argentijn heeft vermoedelijk nog recht op een deel van zijn tekengeld. Als hij daarvan afziet, kan PSV dit wegstrepen. De Eindhovenaren zullen de vraagprijs verder alleen laten zakken als er een geschikte vervanger in beeld is, die snel haalbaar is en ingepast kan worden.

Benítez hoopt zelf zijn droomseizoen met de Eindhovenaren te kunnen verzilveren. Zijn zaakwaarnemer was de afgelopen dagen al in Madrid, vermoedelijk om de  voorwaarden te bespreken, weet VI. Het is hoe dan ook geen uitgemaakte zaak dat hij eerste keus wordt. Benítez ligt nog tot medio 2025 vast bij PSV.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.