Rabiot laat zich kritisch uit over Yamal voor halve finale

Rabiot laat zich kritisch uit over Yamal voor clash: 'Moet meer laten zien'

9 juli om 17:17
Laatste update: 9 juli om 18:29

Adrien Rabiot heeft de druk op Lamine Yamal opgevoerd. De middenvelder van het Franse nationale team stelt op de persconferentie in aanloop naar de halve finale van het EK, tussen Frankrijk en Spanje, dat Yamal meer zal moeten laten zien dan hij vooralsnog gedaan heeft.

"We hebben gezien dat het een speler is die goed onder druk kan spelen", vangt Rabiot aan. "Hij heeft veel kwaliteit en speelt goed bij zijn club én voor zijn land. Maar het is altijd lastig om een halve finale te spelen in zo'n soort toernooi. Wij moeten ervoor zorgen dat hij steeds onder druk staat en dat hij niet 'lekker' aan het spelen toekomt. Als Yamal de finale van het EK wil spelen moet hij meer laten zien dan hij tot nu toe heeft gedaan."

Spanje maakt dit EK veel indruk met het vertoonde spel en Yamal is als vleugelspeler een van de meest opvallende verschijningen van het toernooi. De zestienjarige speelde in totaal vijf wedstrijden dit EK, waarin hij driemaal een assist gaf, maar nog niet scoorde. De halve finale tussen Frankrijk en Spanje wordt dinsdag om 21:00 uur gespeeld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via