Kortrijk bevestigt kapitaalsverhoging en nieuwe overeenkomst gemeente

Kortrijk bevestigt kapitaalsverhoging en nieuwe overeenkomst met gemeente

8 juli om 22:51

KV Kortrijk heeft de kapitaalsverhoging van eigenaar Vincent Tan bevestigd via de officiële kanalen. Ook heeft Kortrijk medegedeeld dat er een nieuwe gebruiksovereenkomst is voor het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex met de gemeenteraad.

Eigenaar Tan heeft maar liefst 10 miljoen euro kapitaalsverhoging doorgevoerd bij Kortrijk. Volgens de Kerels benadrukt dit het engagement van de eigenaar en zijn investeringsbereidheid in Kortrijk.

Kortrijk is ook zeer te spreken over de nieuwe overeenkomst met de gemeente. ‘KV Kortrijk en Stad Kortrijk versterken daarbij hun nauwe band. De nieuwe gebruiksovereenkomst garandeert op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK’, deelt Kortrijk via de officiële kanalen.

“De sterke verwevenheid tussen ons en de stad hebben we de afgelopen maanden sterk kunen voelen. Iedereen in Kortrijk leeft mee met onze club. De nieuwe gebruiksovereenkomst voor het stadion & het jeugdcomplex loopt voor 9 seizoenen, met stilzwijgende verlenging, en biedt ons dus rechtszekerheid op de lange termijn. We zijn blij dat we zo kunnen verder bouwen op de positieve samenwerking met de stad van de laatste maanden,” besluit CEO Non-Sports Guillaume Nuytten.