Babel over komende EK-wedstrijd van Oranje tegen Engeland

Nederland krijgt advies: 'Engeland maakt vroeg of laat foutje, moet je op loeren'

8 juli om 20:02

Ryan Babel, de voormalige aanvaller van Liverpool, verwacht dat Nederland een zware kluif gaat hebben aan Engeland in de halve finale van het EK. Tegenover ESPN vertelt de oud-international, die zelf ook jaren in Engeland actief was, hoe Oranje de tegenstander van woensdag het best kan bestrijden.

"Ik verwacht wederom een moeizame wedstrijd, als ik heel eerlijk ben", gaat Babel van start. "We moeten niet uitgaan van al teveel kijkplezier, zeker in de eerste helft. Het wordt balanceren tussen zelf proberen de eerste goal te maken, maar hem vooral ook niet tegen krijgen", voorspelt hij.

Babel ziet dat Oranje na de groepsfase een stijgende lijn te pakken heeft. Toch adviseert hij zijn landgenoten op te passen voor het strijdplan van de Engelsen. "In de knock-outfase van een toernooi komt er een andere mentaliteit bij kijken dan in een groepswedstrijd. Er moet een winnaar komen, dus je moet heel gedisciplineerd zijn. Elk foutje kan einde toernooi betekenen."

Babel speelde tussen 2007 en 2011 zelf 146 wedstrijden voor Liverpool. Ook was hij jaren later kortstondig actief voor Fulham. "De meeste van die jongens heb ik tegen gespeeld. Kane, Rice, Walker, Pickford, ik ken ze allemaal wel. Maar je weet dat Engeland vroeg of laat een foutje gaat maken en daar moet je op loeren." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.