Arnautovic kondigt interlandpensioen aan

Arnautovic kondigt daags na uitschakeling op EK interlandpensioen aan

8 juli om 15:25
Laatste update: 8 juli om 15:32

Marko Arnautovic heeft via Instagram bekendgemaakt dat hij stopt als international van Oostenrijk. De aanvaller gaat nog wel door bij zijn club Internazionale, maar na 116 interlands vindt de recordinternational het welletjes.

'Mijn reis eindigt hier, maar onze dromen en onze trots zullen voor altijd voort blijven bestaan' luidt de eerste zin van de afscheidspost van Arnautovic. De aanvaller speelde in totaal dus 116 interlands voor Oostenrijk en daarmee is hij recordinternational van het land. Arnautovic heeft bij zijn club Internazionale nog een contract tot de zomer van 2025, of hij daarna ook als clubvoetballer stopt is niet bekend.

Voor Arnautovic is het afgelopen EK een geslaagd toernooi geweest. 'Bij de start van het EK hadden we maar één doel: Oostenrijk trots maken. Dat hebben we gedaan. Elke zweetdruppel, elke training en elk moment op het veld was voor jullie, onze ongelooflijke fans. Jullie waren onze twaalfde man, zowel in de stadions als thuis voor de televisie. Jullie passie en steun hebben ons gedreven, elke minuut, elke wedstrijd.'

Arnautovic wil ook nog een aantal mensen bedanken. 'Natuurlijk wil ik de staf bedanken. Die mensen hebben ons gemotiveerd en ze zijn in ons blijven geloven. Ook wil ik mijn medespelers bedanken. Zij zijn voor mij niet alleen collega’s, maar ook broeders geworden. De herinneringen die we hebben gemaakt, zullen voor altijd in onze harten blijven.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marko Arnautovic (@m.arnautovic7)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.