OFFICIEEL: Standard plukt ook Sutalo weg bij Dinamo Zagreb

OFFICIEEL: Standard blijft Kroatische pad bewandelen met verdediger Sutalo

8 juli om 11:00

Standard Luik richt zich voor haar zomerversterkingen in de eerste plaats op Dinamo Zagreb. De Luikenaars plukten al Marko Bulat weg (op huurbasis) bij de Kroatische topclub en heeft er nu opnieuw zaakjes gedaan. Bosko Sutalo komt de verdediging van vers bloed voorzien.

Op haar website maakt Standard de transfer bekend. De 24-jarige Sutalo heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis van vijf jaar op Sclessin. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om Josip Sutalo, zijn leeftijdsgenoot die met Kroatië actief was op Euro 2024 en bij Ajax onder contract staat. Beide heren zijn ook geen broer van elkaar, maar gewoon naamgenoten.

Deze Sutalo brak door bij NK Osijek, waar Atalanta Bergamo hem in 2020 kwam halen. In de Serie A kon hij zich slechts een handvol keer opwerken tot basiskracht, bij Hellas Verona was dat niet anders. Daarop besloot hij terug te keren naar zijn thuisland, maar ook in dienst van Dinamo Zagreb liep het niet van een leien dakje. Zo moest Sutalo afgelopen seizoen negentien keer op de bank starten in de Kroatische hoogste klasse. Slechts acht keer verscheen hij er aan de aftrap.