Kersverse coach Sébastien Pocognoli ziet Union gelijkspelen in oefenmatch

Nieuwbakken coach Pocognoli ziet Union gelijkspelen in oefenmatch

7 juli om 19:40

Zondag werd bekend dat Union Saint-Gilloise Sebastién Pocognoli verrassend heeft aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De kersverse trainer was gelijk aandachtig toeschouwer in Nijlen, waar Union een oefenmatch afwerkte tegen Patro Eisden. Dat was te zien op de X-pagina van de club.

Pocognoli zag zijn ploeg gelijkspelen met 2-2. Fedde Leysen en Mohamed Asri scoorden voor Union. Maandag al zal de nieuwe coach voor het eerst voor de groep staan, als Union voor zomerstage afreist naar het Nederlandse Arnhem.

Op vrijdag 12 juli coacht Pocognoli dan zijn eerste match, de Nederlandse Eredivisionist Go Ahead Eagles is dan de tegenstander. Zaterdag speelt Union ook nog tegen het Griekse PAOK Saloniki. Een week later al Pocognoli zijn mannen optimaal moeten hebben geprepareerd, dan staat namelijk de Belgische Supercup tegen Club Brugge op het menu.

Als coach heeft de ex-speler inmiddels ervaring bij de U18 van KRC Genk. Ook had hij de nationale U18 onder zijn hoede. De klus bij Union wordt zijn eerste als hoofdcoach op het hoogste niveau.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.