Babel is onder de indruk van doelman Verbruggen bij Oranje

Verbruggen (ex-Anderlecht) maakt indruk: 'Gewoon de eerste keeper van Oranje'

7 juli om 16:02

Bart Verbruggen, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, was namens Nederland de man van de wedstrijd tegen Turkije, stelt Ryan Babel. De voormalige aanvaller van Liverpool is erg onder de indruk van de doelman en pleit ervoor om hem de komende jaren als vaste nummer één te houden.

"Die maakt nog een wereldsave op het eind, waarmee de overwinning wordt veiliggesteld", begint Babel in gesprek met ESPN. "Hij heeft een goede kop en rustige uitstraling. Hij moet zichzelf blijven doorontwikkelen, maar wat mij betreft is hij voortaan gewoon de eerste keeper van Oranje. Dat is ook lekker voor de verdedigers, die kunnen zich daar gewoon op instellen."

Babel ziet hier een verschil in met andere landen. "In Nederland wordt veel te snel doorgeselecteerd. Er staat elke keer een nieuwe keeper onder de lat. Tijdens het WK kwam Noppert en die is nu ineens niet goed genoeg meer?"

"Er wordt veel te snel gezegd 'hij speelt wat minder, kick hem eruit' of 'hij heeft twee keer een hattrick gemaakt bij Zwolle, hij moet in het Nederlands elftal'", besluit Babel