'Club Brugge vertrekt met elf jongeren én Boyata op stage'

Club Brugge vertrekt maandag op stage: '31 spelers, onder wie elftal van Club NXT'

7 juli om 11:36

Club Brugge kan met een gerust gemoed op zomerstage vertrekken na de 4-1-oefenzege tegen AEK Athene. In het Nederlandse Sint-Michielsgestel krijgt Nicky Hayen een week de tijd om zijn troepen verder klaar te stomen. In totaal mogen 31 spelers hun koffers pakken.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Hayen zijn selectie al rond. Met z'n 31 zijn ze dus. Een flink aantal, al zitten verschillende sterkhouders daar nog niet bij. De spelers die op Euro 2024 of de Copa America actief zijn/waren, krijgen immers nog wat langer rust. Het gaat om Maxim De Cuyper, Joël Ordoñez, Michal Skoras, Andreas Skov Olsen en nieuwkomer Ardon Jashari. Die laatste verloor zaterdag pas na een strafschoppenserie met Zwitserland van Engeland.

Wie gaat er dan wél mee? Wel, voornamelijk veel jongeren van Club NXT. Liefst elf beloften reizen mee af naar Sint-Michielsgestel. Hun namen: Axl De Corte, Argus Vanden Driessche, Amine Et Taïbi, Kader Yameogo, Denzel De Roeve, Lund Jensen, Alejandro Granados, Laurens Goemaere, Jessi Bisiwu, Liam en Lenn De Smet. Van de dertien die bij aanvang mochten meetrainen, vallen enkel Jessi Da Silva en Jano Willems af.

Verder zit er nog één opvallende naam bij de selectie, die van Dedryk Boyata. De ervaren mandekker is al enige tijd overbodig bij Club Brugge, maar de landskampioen geraakt maar niet onder zijn (zware) contract uit. Daarom mag hij zich op stage blijven meten. Ook in de oefenpartij tegen AEK Athene kreeg Boyata nog speelminuten.