Bodart schetst somber beeld over Standard:

Bodart leeft mee met Standard-fans: "Ommezwaai niet van vandaag op morgen"

7 juli om 11:19

Al wie Standard Luik in het bloed heeft zitten, houdt haar hart vast voor het komende seizoen. Financieel zit de club in zwaar weer, een mogelijke overname komt maar niet van de grond en sportief loopt de kern leeg. Ook Arnaud Bodart kijkt de nieuwe werkelijkheid met lede ogen aan.

Van het ooit zo trotse Standard schiet anno 2024 bitter weinig over. Zelfs een trouwe clubman als Bodart ziet de toekomst somber in. "We gaan onszelf niet voorliegen: Standard blijft een grote club en een grote naam, maar wel een die momenteel in grote moeilijkheden verkeert", verklaarde de doelman bij RTBFOok hij ziet dezer dagen geen ontwikkelingen in de verkoop van de club. Bodart spreekt van een "stand-by", al is het natuurlijk niet aan de spelers om zich daarmee bezig te houden.

De Luikenaar heeft geen "kristallen bol", maar hij is liever realist dan optimist. Als Standard weer de oude wil worden, zal dat tijd vragen. "Zelfs in het geval dat er snel een overnemer komt, zal de ommezwaai niet van vandaag op morgen volgen. Ik geloof evenmin in mirakels. Een heropbouw zal tijd in beslag nemen", wil Bodart de fans geen rad voor de ogen draaien.

Daarom richt hij zich ook expliciet tot de twaalfde man. "Ik weet dat de supporters in het stadion aanwezig zullen zijn, hun koorts zal blijven, Sclessin zal altijd gevuld blijven. Dat is zowat het devies van de club: tous ensemble, om het hoofd boven water te houden. Zij moeten de ploeg steunen, want enkel dat kan ons naar resultaten stuwen", besluit Bodart. De doelman werd zelf overigens in verband gebracht met een uitgaande transfer. Voorlopig zit daar nog geen schot in de zaak.