Kortrijk verliest van Lens na spektakelpot met negen goals

Honderd minuten en negen doelpunten, maar Kortrijk kan niet juichen tegen Lens

7 juli om 10:43

In navolging van vele andere clubs uit de Jupiler Pro League werkte ook KV Kortrijk zaterdag een oefenwedstrijd af tegen een buitenlandse tegenstander. In een doelpuntenkermis bleek RC Lens uiteindelijk een maatje te groot: 6-3. 

Bij het Noord-Franse Lens staat sinds deze zomer een landgenoot aan het roer: Will Still. Die stuurde een bijzonder aanvallend ingesteld elftal de wei in voor een partij die uit vier delen van telkens 25 minuten bestond. In totaal vielen er negen doelpunten, maar de meerderheid daarvan vlogen tegen de Kortrijkzaanse netten. Freyr Alexandersson heeft dus nog wat werk voor de boeg.

Voor KVK namen Iver Fossum, Abdelkahar Kadri en Abdoulaye Sissako de goals voor hun rekening. Verder maakte de club van haar zaterdag gebruik om nog versterking aan de kern toe te voegen. De Japanner Takuro Kaneko is op komst. Kortrijk speelt vanaf volgende zaterdag nog drie oefenwedstrijden, tegen zusterclub Cardiff City, het Luxemburgse Swift Hesperange en tot slot AZ Alkmaar. Op zondag 28 juli openen De Kerels hun seizoen met een thuismatch tegen KAA Gent.