Transfer: Donny Van de Beek verkast naar Girona CF

'Van de Beek is definitief verlost van United en vertrekt naar Spanje'

6 juli om 18:00

Donny van de Beek gaat zijn loopbaan zo goed als zeker vervolgen bij Girona FC, meldt het Spaanse medium Relevo stellig. Alleen een medische keuring staat een overgang nog in de weg. 

De transfer van Van de Beek betekent dat zijn periode bij Manchester United definitief tot een einde komt. De voorbije jaren werd hij al uitgeleend aan Everton en Eintracht Frankfurt, waar hij net als op Old Trafford geen onuitwisbare indruk wist te maken. In september 2020 maakte Van de Beek voor een kleine veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar United, waar hij zijn hoge prijskaartje niet wist waar te maken.

Van de Beek beschikt in Manchester nog over een eenjarig contract en die gaat Girona afkopen, klinkt het. Met de transfer gaat naar verluidt een half miljoen euro gemoeid. Via bonussen kan deze oplopen tot vier à vijf miljoen euro. De clubs zijn eruit, de middenvelder zou op korte termijn medisch gekeurd gaan worden in Spanje.

Bij Girona komt Van de Beek een goede bekende tegen. Sinds vorig jaar staat Daley Blind onder contract bij de Catalaanse club, die vorig jaar derde werd in La Liga. Van de Beek laat United na 62 officiële wedstrijden achter zich. In die duels kwam hij tot twee goals en twee assists. Met Girona gaat Van de Beek de Champions League in.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.