Club Brugge vloert AEK na 120 minuten voetbal

Club Brugge scoort vier keer tegen AEK Athene in oefenpartij van 120 minuten

6 juli om 16:36

Club Brugge heeft zich met succes gemeten met AEK Athene. In een voorbereidingsduel van in totaal 120 minuten haalde de landskampioen het met 4-1. Twee jongeren lieten zich opmerken met een doelpunt.

Het concept van de wedstrijd zag er anders uit dan gewoonlijk. Geen twee, maar drie helften werden afgewerkt: eerst 45 minuten, dan een half uur, om vervolgens af te sluiten met nog eens 45 minuten. Uiteraard wisselden beide coaches meermaals. In het eerste gedeelte kregen meer vaste waarden hun kans, nadien was het de beurt aan de jongeren.

Club Brugge startte de wedstrijd met een valse noot, want na twaalf minuten zette Levi Garcia AEK op voorsprong. Die stond welgeteld zestig seconden op het bord. Via tegenstander Robert Ljubicic waaide de 1-1 in doel. Nadien nam Club de regie helemaal over. Nog voor de eerste pauze brachten Ferran Jutglá (op pass van Hans Vanaken) en Chemsdine Talbi de stand op 3-1.

In de tweede en derde helft hield Club Brugge die voorsprong eenvoudig vast. Er volgde zelfs nog een vierde treffer dankzij Victor Barbera. Daar bleeft het uiteindelijk bij. AEK eindigde vorig seizoen als tweede in de Griekse Super League.