Tavolieri: 'Koita vond al overeenkomst met AEK Athene'

Tavolieri legt Koita's toekomst in Griekenland: 'Deal met AEK is zo goed als rond'

6 juli om 16:29

Aboubakary Koita lijkt zijn loopbaan te vervolgen in Griekenland. De Antwerpenaar met de vele nationaliteiten staat naar verluidt op een zucht van AEK Athene. Volgens Sacha Tavolieri zal er snel officiële bevestiging volgen.

Koita heeft intussen al een persoonlijke overeenkomst bereikt met het bestuur van AEK, meldt Tavolieri. Zo blijven enkel de onderhandelingen op clubniveau nog over. Ook daarin zijn al stevige stappen gezet. Het ziet er dus naar uit dat de toekomst van Koita in Athene ligt. Topclub AEK vocht vorig seizoen een verbeten strijd uit met PAOK om de Griekse landstitel. Uiteindelijk beten de hoofdstedelingen in het zand, met een achterstand van amper twee punten.

Het ziet er dus naar uit dat Koita zijn stap voorwaarts te pakken heeft. De aanvaller ontplofte in de campagne 2023-2024 helemaal bij Sint-Truiden, met vijftien competitietreffers als fraai rapport. Ook op de Afrika Cup plaatste hij zich in het etalageraam. Als Mauritanisch international vuurde hij zijn kenmerkende, snoeiharde afstandsschoten af. Voor Koita zou het zijn eerste buitenlandse club zijn, na eerder avonturen bij onder meer KAA Gent en KV Kortrijk.