Cercle rondt stage af met zege tegen Cyprioten

Cercle Brugge tankt vertrouwen voor Europese parcours met zege tegen Cyprioten

6 juli om 16:14
Laatste update: 6 juli om 16:22

Cercle Brugge heeft een vruchtbare week op een prettige wijze afgesloten. Aan het eind van haar stage in Nederland oefende De Vereniging nog tegen AEK Larnaca. De ploeg van Miron Muslic trok aan het langste eind: 3-2.

In het Nederlandse Vernay bouwde Cercle sinds afgelopen maandag aan de automatismen. De oefenpot met AEK Larnaca was een goede test om te zien hoever het staat. Bovendien trad Groen-Zwart voor het eerst aan in haar gloednieuwe uitrusting. Na ruim een kwartier schoot Kazeem Olaigbe de Bruggelingen al op voorsprong.

Vlak voor rust verdubbelde Thibo Somers die marge, al deed de Nederlander Mark Diemers meteen iets terug namens de Cyprioten. Die 2-1-ruststand onderging na de pauze haast onmiddellijk verandering. Somers bracht het verschil met zijn tweede van de middag weer op twee treffers. Richting het einde van de wedstrijd zette Santos nog de 3-2 op het bord, maar verder kwam AEK Larnaca niet meer.

Zo heeft Cercle wat vertrouwen kunnen tanken voor het seizoensbegin. Dat is ook nodig, want na het geweldige 2023-2024 moet Groen-Zwart eind juli al aan de bak in de voorrondes van de Europa League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.