Vrancken is lovend en kritisch over Sonko bij KAA Gent

Vrancken over Sonko bij Gent: “Hetgeen hij brengt is verre van perfect”

6 juli om 14:32

Momodou Sonko wist zich bij KAA Gent te tonen in de oefenmatch tegen HO Kalken. Sonko wist een doelpunt te maken en leverde een assist af. Sonko blikt terug op zijn start bij de Buffalo’s. In de afgelopen winterse mercato kwam Sonko voor 7 miljoen euro over van het Zweedse Häcken.

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KAA Gent, is te spreken over het optreden van de 19-jarige Momodou Sonko tegen HO Kalken. Vrancken uitte zich lovend maar was tegelijkertijd kritisch op de recordaankoop van de Buffalo’s.

Vrancken zet Sonko in vanop de flanken bij Gent. “Sonko speelt in een andere rol, maar we spelen ook in een ander systeem. Hij staat nu zelfs op zijn geliefkoosde positie, maar hetgeen hij brengt is verre van perfect. Hij laat met flitsen zien dat hij veel kan, maar hij kan nog meer variatie brengen”, citeert Het Nieuwsblad Vrancken.

Vrancken geeft aan dat Sonko moet gaan strijden om zijn plek met de 22-jarige vleugelaanvaller Franck Surdez. “Bovendien hebben we met Franck Surdez nog iemand die een goede timing heeft qua loopacties”, besluit de hoofdtrainer van Gent.