UPDATE: Romano zet streep door transfer Theate

UPDATE: Romano zet streep door lucratieve transfer Theate: 'Intern afgeblokt'

7 juli om 10:27
Laatste update: 7 juli om 10:27

Meteen na de uitschakeling van de Rode Duivels op Euro 2024 kwam het nieuws naar buiten dat Arthur Theate naar Saoedi-Arabië verkast. Bij Al Ittihad ligt een vet contract op hem te wachten. Dat is nog steeds het geval, maar de transfer is toch vertraagd.

Enkele dagen geleden legde Theate zijn medische proeven al af in Parijs, weet transfergoeroe Fabrizio Romano. Daar kwam niets verontrustends aan het licht. In principe zou men dan verwachten dat de overstap snel officieel gemaakt wordt, maar tot op heden is het nog altijd wachten op groen licht. Naar verluidt zijn er 'intern' meningsverschillen over de komst van Theate.

Reden tot ongerustheid moet er nog niet zijn bij de Rode Duivel, maar de kans bestaat dus dat de transfer alsnog afspringt. Dat zou ook voor trainer Stefano Pioli een ontgoocheling zijn. De Italiaan, die de Scudetto veroverde met AC Milan, wil Theate er graag bij. Die laatste kan enkel geduld opbrengen in de hoop om zijn handtekening te plaatsen. Eerdere berichten meldden dat Theate in Saoedi-Arabië ongeveer het vijfvoudige kan verdienen dan wat hij nu opstrijkt bij Rennes.

Update: Theate lijkt zijn gewilde transfer naar Saoedi-Arabië te kunnen vergeten. Zo'n 24 uur na zijn vorige update gaat Romano nog een stap verder: hij zet een volledige streep door de overeenkomst. Intern binnen het bestuur van Al Ittihad is men het niet eens geraakt over de Rode Duivel. Theate blijft voorlopig dus bij Stade Rennes, al was er voor aanvang van Euro 2024 ook interesse van verschillende Europese clubs.