OFFICIEEL: Lommel doet zaakjes met zusterclub

OFFICIEEL: Lommel haalt Franse belofte-international Titi op bij andere zusterclub

6 juli om 10:16
Laatste update: 6 juli om 10:54

Lommel SK heeft haar achterhoede van vers bloed voorzien. Yvann Titi stapt over naar Limburg, met dank aan een verschuiving van de poppetjes binnen het netwerk van de City Football Group.

Titi komt namelijk over van Troyes AC, dat net als Lommel tot de City Football Group behoort. Beide partijen zijn een huurdeal van één jaar overeengekomen, staat te lezen op de website van Lommel. Veel ervaring brengt de achttienjarige Titi overigens niet met zich mee. Vorig seizoen mocht hij amper één keer opdraven in de Ligue 2. Voor het overige werkte hij zijn wedstrijden af bij het tweede elftal van l'ESTAC.

Nochtans beschikt Titi wel over de nodige adelbrieven. De rechtsachter, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, is een vaste gast bij de Franse jeugdelftallen. Zo zit hij momenteel bij de kern van de nationale U18. Als jeugdinternational maakte Titi al EK's en WK's mee. Tot een grote doorbraak bij Troyes leidde dat nog niet, mogelijk lukt dat wel bij Lommel.

Overigens is de relatie tussen de aanhang van Troyes en de City Football Group erg verzuurd geraakt. De Franse club was ruim een jaar geleden nog actief in de Ligue 1. Na twee opeenvolgende degradaties wacht komend seizoen een plek in de Championnat National, het derde niveau in Frankrijk. Toen de degradatie een feit was, braken er rellen uit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.