'Dat voedt idee dat Vertonghen nog wil doorgaan bij Anderlecht'

Wat met Vertonghen bij Anderlecht? 'Dat voedt het idee dat hij nog wil doorgaan'

6 juli om 10:00

Sinds vrijdag is het officieel: Jan Vertonghen heeft een punt gezet achter zijn carrière als international. Die laatste twee woorden vormen een belangrijke nuance in dat verhaal. RSC Anderlecht mag immers nog steeds hoop koesteren dat de recordman van de Rode Duivels langer in het Astridpark te zien zal zijn.

De redenering van Het Nieuwsblad is behoorlijk eenvoudig. Als Vertonghen ook van plan is om het clubvoetbal vaarwel te zeggen, zou hij dat toch in zijn Instagram-post van vrijdag gezet hebben? Ergo, een vervolg bij Anderlecht is (nog) niet uitgesloten. 'Het voedt het idee dat de verdediger nog een jaar wil doorgaan bij RSCA', benoemt HNB de situatie.

Voor alle duidelijkheid: Vertonghen is er zelf nog niet uit. HNB omschrijft onze 37-jarige landgenoot als een 'twijfelaar', iemand die uitvoerig de tijd neemt om knopen door te hakken. Daarom stoort het hem ook niet dat hij momenteel zonder contract zit. Zijn verbintenis bij Anderlecht liep namelijk op 30 juni af. 

Naar verluidt heeft Anderlecht al gepolst bij de omgeving van Vertonghen. Er zou zelfs al een vage schets met enkele cijfers op tafel liggen. Pas wanneer Vertonghen aangeeft dat hij bereid is om door te gaan, kunnen beide partijen in detail over de voorwaarden onderhandelen. Ook de ambities van paars-wit met het oog op het komende seizoen zullen een doorslaggevende rol spelen.