AZ is klaar met 'hebberige' Ryan en kiest voor eigen keeperstalent

'Ryan overspeelt zijn hand, voormalig doelman van Club Brugge vangt bot'

5 juli om 23:23

Mathew Ryan gaat zijn contract bij AZ niet verlengen, zo meldt De Telegraaf. Bij de Alkmaarders kiezen ze ervoor om het vertrouwen te geven aan het eigen keeperstalent Rome-Jayden Owusu-Oduro door de moeizame onderhandelingen met de voormalige doelman van Club Brugge en KRC Genk. 

Het contract van Ryan bij AZ liep deze zomer af en beide partijen waren langdurig met elkaar in gesprek over een nieuwe verbintenis. Volgens De Telegraaf ging de goalie tijdens de recente onderhandelingen met AZ-directeur Max Huiberts 'all-in', maar hier gingen de Alkmaarders niet in mee.

'In de onderhandelingen tussen Huiberts en Ryan liet de ‘Aussie’ driemaal een deadline verstrijken en wimpelde daarmee twee verbeterde voorstellen van AZ van de hand', schrijft het medium. Nadat Huibert op 1 juli nog steeds geen groen licht kreeg van kamp-Ryan werden de onderhandelingen stopgezet.

Het lijkt nog geen uitgemaakte zaak dat Ryan snel een nieuwe club weet te vinden. 'Ryan blijft vooralsnog met lege handen achter en moet nu hopen dat een andere club wel op zijn forse salariseisen ingaat', klinkt het. Bij AZ wordt de 20-jarige Owusu-Oduro naar voren geschoven als nieuwe eerste doelman.

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) en Nick Olij (Sparta Rotterdam) stonden bij AZ op het lijstje als mogelijke opvolgers van Ryan, maar de Alkmaarders hebben inmiddels het vertrouwen uitgesproken in Owusu-Oduro. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.