Willem II neemt Kehrer over van Cercle Brugge

OFFICIEEL: Maes kijkt weer in België en haalt Cercle-pion naar Willem II

5 juli om 19:31

Willem II heeft Emilo Kehrer gepresenteerd als aanwinst voor het nieuwe seizoen. De Duitser wordt overgenomen van Cercle Brugge en tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

De carrière van Kehrer begon in de jeugdopleiding van SC Freiburg, waar hij meerdere jeugdteams doorliep. In 2021 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van de club. De Duitse jeugdinternational verkaste in 2022 naar Cercle Brugge, door wie Kehrer afgelopen seizoen werd verhuurd aan KMSK Deinze.

Op het moment dat Willem II zich meldde bij Kehrer, hoefde hij niet lang na te denken over een mogelijke transfer. "Ik heb ontzettend veel mooie verhalen gehoord over de club, de supporters en de sfeer in het stadion", vertelt hij in gesprek met de clubkanalen. "Als speler krijg je daar energie van. Ik heb ontzettend veel zin om in Tilburg aan de slag te gaan!"

Kehrer kan zowel op de flanken als in de punt van de aanval uit de voeten. Een voorkeur voor een positie heeft de aanvaller niet. "Het maakt mij niet veel uit waar de trainer mij positioneert, het gaat om onze spelprincipes", aldus de Duitser. "Ik maak graag loopacties met of zonder bal. Ik hoop dat ik in de Eredivisie van waarde kan zijn met goals en assists."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.