Wijndal heeft goed gevoel bij Farioli: 'Hij is positief over me'

Wijndal (ex-Antwerp) tevreden met nieuwe coach: 'Hij is positief over me'

5 juli om 16:52

Owen Wijndal, die na een seizoen Antwerp teruggekeerd is naar Ajax, was in de verloren oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1) weer eens in het shirt van de Amsterdamse club te bewonderen, maar wat de toekomst zal brengen weet hij nog niet. Zo geeft de vleugelverdediger na de wedstrijd aan in gesprek met Ziggo.

Wijndal heeft een goed gevoel over het begin van de voorbereiding bij Ajax. "Het is goed om weer terug te zijn. De voorbereiding gaat tot nu toe ook wel goed. De jongens zijn fit, dat is op dit soort momenten het belangrijkst. Ik voel me goed."

Ook over de nieuwe hoofdtrainer, Francesco Farioli, is Wijndal te spreken. "Ik moet zeggen, zeer positief. Het is natuurlijk logisch dat ik dat zeg", zegt de verdediger met een glimlach. "Maar hij brengt veel energie in de ploeg, samen met zijn assistenten. Hij heeft ook een goed idee voor het spel, dus ik heb veel vertrouwen in hem."

Farioli heeft Wijndal verteld dat hij zich goed laat zien, maar of zijn toekomst in de Eredivisie ligt, durft de Nederlander niet te zeggen. "Op dit moment heeft hij tegen me gezegd dat hij positief over me is. Hoe ik train, en dat ik veel werk lever. Dus dat is alleen maar goed, en wat de toekomst brengt... geen idee."

Wijndal maakte in de zomer van 2022 de overstap van AZ Alkmaar naar Ajax, maar in de Nederlandse hoofdstad kwam hij nooit tot wasdom. Het voorbije seizoen was hij te bewonderen in het shirt van The Great Old, waar hij in de Jupiler Pro League tot twintig matchen kwam.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.