Cercle-aanwinst Lawrence Agyekum: “Pas goed in de spelstijl van Cercle Brugge”

Cercle-aanwinst Agyekum: “Pas goed in de spelstijl die de club speelt”

5 juli om 16:27

Donderdag werd bekend dat Cercle Brugge zich heeft versterkt met de Ghanees Lawrence Agyekum. De middenvelder wordt een seizoen gehuurd van de Oostenrijkse club Red Bull Salzburg. "Ik heb enorm uitgekeken naar dit moment", laat de nieuwbakken Cercle-speler weten op de website van de club.

Agyekum zal bij Cercle Brugge spelen met het rugnummer 6 en moet nog even wachten op zijn werkvergunning tot hij bij de groepstrainingen kan aansluiten. De speler zelf is alvast in zijn nopjes met de overgang. "Ik kijk uit naar alles wat er dit seizoen zal aankomen, zeker met de Europese wedstrijden die binnenkort starten", laat hij noteren.

Wat voor speler heeft Cercle in huis gehaald? "Ik heb een goede pass in de voeten, heb snelheid en ik ben agressief in de duels met bal en zonder bal", aldus Agyekum zelf. De defensieve middenvelder kan volgens de club ook als rechtsachter uit de voeten.

Na het vertrek van Leonardo Da Silva Lopes was technisch directeur Rembert Vromant naarstig op zoek naar een nieuwe middenvelder. Hij toont zich dan ook in zijn nopjes. "Met de komst van Agyekum blijven we trouw aan onze principes waarbij we mikken op het aantrekken van jonge, talentvolle en energieke spelers met doorgroeipotentieel", aldus Vromant.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.