Robbe Quirynen ex-Antwerp verlaat Beerschot voor Dessel

Quirynen (22) zet stapje terug: "Zal aanpassen worden nu ik niet langer prof ben"

5 juli om 14:35
Laatste update: 5 juli om 14:34

Robbe Quirynen wil na een mislukte passage bij Beerschot z'n carrière herlanceren bij KFC Dessel Sport. De 22-jarige ex-speler van onder andere Royal Antwerp FC, Royal Excel Moeskroen en KMSK Deinze wil vooral het voetbalplezier terugvinden. 

Eind 2021 speelde Quirynen nog mee in de Europa League met Royal Antwerp FC tegen Olympiakos. Nu gaat hij echter aan de slag in Eerste Nationale. De 22-jarige rechtsachter kwam het afgelopen seizoen niet in de plannen voor bij Beerschot. Hij had nochtans grote verwachtingen. 

"Ik heb er bijvoorbeeld geen enkele match gespeeld en werd zelfs zonder reden teruggezet naar de U23. Achteraf bekeken is het dus een weggegooid jaar geweest", zegt hij bij HLN.

Nu kiest hij ervoor om bij Dessel z'n carrière te herlanceren. "Het zal aanpassen worden nu ik niet langer prof ben, maar het belangrijkste is dat ik opnieuw aan spelen toekom", stelt Quirynen. "En liefst een heel seizoen lang zodat ik het plezier in het voetbal terugvind."

Dessel haalde naast de voormalige Belgische jeugdinternational nog een versterking in huis. De 24-jarige Mauro Trari kwam over van SK Beveren. De club is alvast ambitieus en wil meedraaien aan de kop in Eerste Nationale. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.