Bart Foubert SK Beveren over nieuw seizoen in Challenger Pro league

Nieuwe CEO SK Beveren Foubert: "Moeten niet van de daken schreeuwen dat we kampioen willen spelen"

5 juli om 14:03

SK Beveren maakt zich op voor een nieuw seizoen in de Challenger Pro League. En of er heel wat veranderingen zijn in het Waasland. Bob Peeters werd aangesteld als general manager. Marink Reedijk verliet RSC Anderlecht om hoofdcoach te worden bij de Leeuwen. Antoine Gobin werd als CEO dan weer vervangen door Bart Foubert. Laatstgenoemde blikt vooruit op de ambities van Beveren het komend seizoen.

Voor Foubert was het beschikbare spelersbudget doorslaggevend om de functie als CEO al dan niet te aanvaarden. "Ik heb garanties gekregen", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Anders zat ik hier nu niet. Het is geen geheim: het zal met een ander budget zijn."

De Amerikaanse eigenaars van SK Beveren hadden de club de afgelopen seizoenen liever zien promoveren naar de Jupiler Pro League. De club slaagde daar al enkele seizoenen niet in. Toch mag het kleinere budget geen excuus zijn volgens Foubert. "Kijk maar welke ploegen er vorig jaar gepromoveerd zijn", zegt hij. 

Wat is dan de ambitie van SK Beveren in het seizoen 2024-2025? "We willen vooral niet dezelfde fout maken als de voorbije jaren en moeten niet van de daken schreeuwen dat we absoluut kampioen willen spelen", zegt Foubert. Zo wil hij vermijden dat de spelersgroep onder al te veel druk komt te staan. "Al hebben we natuurlijk wel een gezonde ambitie."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.