Standard krijgt pak slaag in oefenduel met Dender

Luikse alarmbellen gaan (nu al) af: Standard krijgt pak slaag in oefenpot met Dender

5 juli om 13:10

Standard Luik zit de laatste jaren op een historisch dieptepunt in haar roemrijke geschiedenis. De voorbereiding op de nieuwe jaargang belooft opnieuw niet al te veel goeds. Financieel zit de club in zwaar weer. Een oefenpartij tegen FCV Dender zal de supporters nog wat verder ongerust maken. De Luikenaars gingen met liefst 1-5 onderuit.

Gezien de vele perikelen scharen sommigen Standard nu al bij de voornaamste degradatiekandidaten. Het vriendschappelijke duel met Dender versterkt die aanname enkel. De promovendus veegde de vloer aan met De Rouches in een wedstrijd van drie keer een half uur. Nochtans was het nog goed begonnen voor Standard. Na een tiental minuten brachten Soufiane Benjdida, die vorig jaar voor SL16 uitkwam, zijn ploeg op voorsprong.

Nadien ging het echter steil bergaf. Nieuwkomer Malcolm Viltard bracht Dender op gelijke hoogte en in het tweede halfuur liepen de Oost-Vlamingen helemaal weg van hun tegenstander dankzij een tweeklapper van Roman Kvet, nog een zomeraanwinst. Standard kon aanvallend amper iets klaarspelen. In het derde en laatste deel van de partij ging het pas helemaal met de billen bloot. Jordy Soladio en Ali Akman zorgden voor loodzware 1-5-cijfers.

Vince Euvrard krijgt zo een vertrouwensboost richting de uitdaging in de Jupiler Pro League. Voor Ivan Leko ligt dat volledig anders. De Kroaat zal ongetwijfeld aandringen op versterking, gezien ook zijn basisopstelling, die voornamelijk uit jeugdspelers bestond. Aangezien er nog steeds geen duidelijkheid is over de (mogelijke) overname van de club, is het echter niet zo eenvoudig om kwalitatieve transfers aan te trekken.