Theate naar Saoedi-Arabië

Theate naar Saoedi-Arabië: "Zuiverste vorm van sportswashing"

5 juli om 09:10
Laatste update: 5 juli om 09:15

Arthur Theate is na Yannick Carrasco de volgende Rode Duivel die naar Saoedi-Arabië trekt. Chef Voetbal van het Nieuwsblad Ludo Vandewalle vindt dat men niet met de vinger naar Theate mag wijzen, maar denkt er toch het zijne van. Dat schreef hij in Het Nieuwsblad.

Theate gaat in de woestijn het vijfvoudige verdienen van zijn loon bij Stade Rennes FC. Vandewalle vindt ook dat we niet naïef mogen zijn en Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku op een dag ook de stap zullen zetten, voor hen zelfs met bedragen van 9 nullen. Hij vindt het opvallende dat we meer en meer onze schouders ophalen over dit soort transfers.

“Ieder zijn eigen keuze maar het wrange is dat de Saoedische competitie weinig met voetbal heeft te maken. Voetballers in Saoedi-Arabië zijn levende reclamezuilen voor een bewind dat de mensenrechten schendt. Ze staan model voor een wereld die eigenlijk niet de hunne is. Ze worden ondergebracht in compounds waar ze zich naar hartelust kunnen uitleven terwijl buiten de muren van hun woonsten persvrijheid onbestaande is, homoseksualiteit gevangenisstraf oplevert en vrouwen maar best gesluierd door de straten wandelen”, verklaart Vandewalle. Hij besluit dat dit de zuiverste vorm is van sportswashing, maar dat er geen haan meer naar kraait.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.