'Jupiler Pro League-clubs krijgen concurrentie van PSV voor Madi Monamay'

'Anderlecht, Club Brugge en Genk krijgen concurrentie van PSV voor Monamay'

5 juli om 07:50
Laatste update: 5 juli om 07:54

PSV is nog altijd in de race voor de handtekening van Madi Monamay. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De landskampioen onderneemt 'verwoede pogingen' om de talentvolle verdediger over te nemen van Bayer Leverkusen, maar heeft concurrentie van onder meer RSC Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk.

Monamay is een achttienjarige centrale verdediger uit België, die bij Bayer Leverkusen te boek staat als een groot talent. Een maand geleden werd al duidelijk dat PSV hoopt op de handtekening van de jeugdinternational. Dat is nog steeds het geval: via Jan Vennegoor of Hesselink, die 'steeds meer' betrokken raakt bij het aantrekken van nieuw talent voor PSV, hebben de Eindhovenaren een pad geschetst voor Monamay.

De jonge verdediger lijkt zelf de voorkeur te geven aan een kampioenswaardige club die ook beschikt over een tweede team dat actief is in het betaald voetbal. Daardoor zijn diverse Europese topclubs afgevallen, terwijl PSV samen met onder meer Anderlecht, Club Brugge en Genk nu strijdt om de handtekening van de jongeling.

Leverkusen, dat Monamay nog tot medio 2025 onder contract heeft, lijkt geen enorm hoge transfersom te verlangen voor het talent. Wel hoopt de Duitse kampioen een fors doorverkooppercentage te bedingen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.