Debast bedankt Anderlecht na transfer naar Sporting Portugal

Debast bedankt Anderlecht: “Zal deze club eeuwig dankbaar blijven”

4 juli om 23:02

Zeno Debast heeft RSC Anderlecht verlaten voor Sporting Portugal. De centrale verdediger gaat aan de slag in Lissabon. Debast neemt afscheid van Anderlecht en uit zijn dankbaarheid voor paars-wit.

Debast vertelt over het belang van Anderlecht in zijn leven. “Mijn band met deze club is moeilijk onder woorden te brengen. Anderlecht is een heel groot deel van mijn leven en dat zal altijd zo blijven. Het is dankzij de club dat ik de speler én de persoon ben geworden die ik nu ben” deelt Anderlecht via de officiële kanalen.

Debast bedankt naar Anderlecht ook de fans van RSCA. “Ik koester dezelfde liefde voor het embleem van Sporting als de supporters. Ik heb dat ook nooit kunnen of willen verstoppen: ik deel gewoon die clubliefde met alle supporters”, geeft de centrale verdediger aan.

“Er zijn zoveel mensen die ik dankbaar ben. Mijn familie, mijn ouders, mijn broertje, mensen van het bestuur, mijn jeugdcoaches, de coaches van de afgelopen jaren, tot délégués, buschauffeurs, de mensen die me geholpen hebben op school,... Ik wil en zal niemand vergeten”, aldus Debast.

Tot slot geeft Debast aan ooit terug te zullen komen bij Anderlecht. “Ik heb mijn droom kunnen vervullen, en daar zal ik deze club eeuwig dankbaar voor blijven. Het is nu tijd om een volgende stap te zetten. Maar ooit kom ik terug”, besluit Debast.