'UEFA straft Demiral, Turkije mist stopper tegen Nederland'

'UEFA straft Demiral voor 'wolvengroet', Turkije mist stopper tegen Nederland'

4 juli om 22:10

Het Duitse BILD weet het zeker: de UEFA gaat Merih Demiral voor twee duels schorsen, waardoor hij het treffen met het Nederlands elftal moet missen in de kwartfinale op het EK. De Turkse verdediger bracht de 'wolvengroet' uit nadat hij voor de tweede keer scoorde tegen Oostenrijk.

Demiral is al dagen het onderwerp van gesprek in de voetballerij. De verdediger leidde Turkije naar de kwartfinale van het EK met twee goals tegen Oostenrijk, maar raakte in opspraak door de manier waarop hij zijn tweede treffer vierde. Daarbij bracht Demiral de wolvengroet uit, door zijn middel- en ringvinger van beide handen naar zijn duimen te halen, terwijl hij zijn wijsvingers en pinken omhoog hield.

Met de wolvengroet zou Demiral verwezen hebben naar de Grijze Wolven, een ultranationalistische groepering die gelieerd is aan de extreemrechtse Turkse Partij MHP. Woensdag werd al duidelijk dat de UEFA een onderzoek was gestart naar de stopper. Nu weet BILD te melden dat de Europese voetbalbond onverbiddelijk is en een schorsing van twee wedstrijden heeft uitgedeeld aan Demiral.

Daardoor mist de verdediger van Al Ahli de wedstrijd tegen het Nederlands elftal en een eventuele halve finale, mochten de Turken doorgaan. Dat is een hard gelag voor bondscoach Vincenzo Montella, die ook Orkun Kökcü en Ismail Yüksek wegens schorsingen moet missen tegen Oranje.

Lees meer over:

Deel via