Transfer: Cercle Brugge huurt  Lawrence Agyekum van Red Bull Salzburg

OFFICIEEL: Cercle Brugge huurt middenvelder van Red Bull Salzburg

4 juli om 19:02

Cercle Brugge heeft toegeslagen op de transfermarkt. De Bruggelingen hebben zaken gedaan met Red Bull Salzburg. Lawrence Agyekum trekt op huurbasis naar ons land. Cercle Brugge wist ook een aankoopoptie te versieren. 

Lawrence Agyekum komt het best tot zijn recht als centrale aanvallende middenvelder. De 20-jarige Ghanees kan ook op de rechtervleugel uit de voeten. In 2022 kwam hij RB Salzburg terecht. Voordien werd hij opgeleid bij de Ghanese West African Football Academy. 

Het is voor Agyekum niet zijn eerste verhuurperiode. Salzburg stuurde hem immers eerder al naar  FC Liefering waarvoor hij in totaal 49 wedstrijden speelde, 3 keer scoorde en 4 assists gaf.

"Met de komst van Lawrence Agyekum blijven we trouw aan onze principes waarbij we mikken op het aantrekken van jonge, talentvolle en energieke spelers met doorgroeipotentieel. Lawrence is een veelzijdig profiel dat we graag aan onze kern toevoegen na het vertrek van Lopes Da Silva. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich snel zal integreren aangezien hij ervaring heeft met gelijkaardige spelprincipes zoals Cercle. Welkom!", aldus technisch directeur Rembert Vromant.

Het is wel nog even wachten alvorens Agyekum aansluit bij de groep van Cercle Brugge. Hij wacht immers nog op een werkvergunning. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.