OFFICIEEL: Charleroi haalt Frans jeugdinternational Keita

OFFICIEEL: Charleroi haalt met Keita nog tweede Franse U20-speler in huis

4 juli om 16:43

Sporting Charleroi is op toerental op de transfermarkt. Bij Stade Reims heeft het overeenstemming gevonden over Check Keita. De centrale verdediger maakt een definitieve transfer naar het Zwarte Land, waar hij een langdurig contract heeft ondertekend.

De Zebra's kondigen die overstap zelf aan op hun website. De 21-jarige Keita heeft Malinese roots, maar werd geboren in Frankrijk. Voor dat land is hij ook jeugdinternational. Zo werd hij recent nog opgeroepen voor de Franse U20. Keita vervolgt zijn pad nu bij Charleroi. Op Mambourg heeft hij een akkoord gevonden voor een overeenkomst van drie jaar, met optie op een bijkomend jaartje.

Keita stapt dus over van Reims, waar hij twee jaar geleden zijn debuut mocht maken. In totaal werkte hij toen tien wedstrijden af in de Ligue 1. Het afgelopen seizoen mocht hij het op huurbasis een trapje lager proberen, bij SC Bastia in de Ligue 2. Daar was de mandekker een vaste basiskracht.

Nu wil Keita zich verder ontwikkelen bij Charleroi. Daar loopt hij Etienne Camara tegen het lijf, die hij kent van bij de Franse jeugdelftallen. Voor de Henegouwers is het al hun vijfde zomertransfer. Eerder haalden ze Théo Defourny (RWDM), Mohamed Koné (Le Havre), Noam Mayoka-Tika (Olympique Marseille) en Mardochée Nzita (Beerschot) in huis.