De Bleeckere stopt, Lardot nieuwe directeur arbitrage

Lardot stopt als ref en vervangt Layec als technisch directeur, De Bleeckere stopt

4 juli om 15:58
Laatste update: 4 juli om 16:39

De Belgische arbitrage krijgt een nieuw uithangbord. Frank De Bleeckere is aan de kant geschoven, zo laat de Belgische voetbalbond. In de plaats van Bertrand Layec wordt Jonathan Lardot de nieuwe technisch directeur. 

De KBVB maakt dat nieuws zelf bekend op haar website. De voorbije jaren was De Bleeckere het gezicht van het (vaak verguisde) Referee Department. Na elke speeldag liet de oud-topscheidsrechter zijn licht schijnen over enkele prangende fases. Dat idee was ontstaan om minder argwaan en frustratie op te wekken rond de VAR, maar bereikte eigenlijk het omgekeerde effect. Tijd voor een tabula rasa, moet de bond gedacht hebben. In onderling overleg is overeengekomen dat de samenwerking met De Bleeckere stopt.

Ook rond de figuur van Layec heerste veel ontevredenheid. De Fransman werd eerder al aan de deur gezet. Na een aanwervingsprocedure is Lardot als beste uit de kandidaten gekomen om hem op te volgen als technisch directeur. De KBVB geeft kort toelichting bij die keuze. 'De aanstelling van Jonathan Lardot als technisch directeur weerspiegelt de ambitie om de arbitrage op lange termijn verder naar een hoger niveau te tillen', staat te lezen op de website.  

In april 2011 floot Lardot voor het eerste een wedstrijd op het hoogste profniveau. Daar zal hij nu mee moeten stoppen. Als kersvers technisch directeur zal Lardot vanaf nu nauw samenwerken met Peter Willems, de Directeur Sport en Arbitrage. Samen moeten zij een nieuwe visie uitbouwen voor de Belgische arbitrage.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.