OFFICIEEL: Dries Mertens voetbalt nog een jaartje door, gaat 2,9 miljoen verdienen

OFFICIEEL: Mertens blijft in Turkije, Galatasaray maakt hoog salaris bekend

3 juli om 22:05

Dries Mertens heeft zijn contract bij de Turkse landskampioen Galatasaray met een seizoen verlengd, zo maakte de club woensdag bekend. Een lucratieve deal voor de ex-Rode Duivel: zijn salaris bedraagt namelijk niet minder dan 2,9 miljoen euro voor één seizoen.

Mertens speelt sinds 2022 voor Galatasaray en het voorbije seizoen sleepte hij voor de tweede achtereenvolgende keer het Turkse kampioenschap binnen. Reden voor club en speler om er nog een jaartje aan toe te voegen.

In augustus 2022 stapte Mertens over van SSC Napoli naar Galatasaray, destijds tekenende hij voor hetzelfde salaris (2,9 miljoen) en daarbovenop 1,1 miljoen tekengeld.

In Istanbul zal Mertens op jacht gaan naar zijn derde opeenvolgende landstitel. Daarnaast zijn hij en zijn club vastbesloten om indruk te gaan maken in de vernieuwde Champions League. Hij krijgt daarbij gezelschap van een landgenoot, aangezien de Turkse kampioen begin deze week de komst van Michy Batshuayi heeft afgerond.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.