"Romelu heeft media niet nodig"

Spreken is zilver, zwijgen is goud: "Romelu heeft media niet nodig"

3 juli om 09:00

Het viel tijdens dit EK op: Romelu Lukaku heeft geen enkele keer gesproken. Hij dook niet op in persconferenties en sprak ook na de wedstrijden niet. David Steegen, ex-persverantwoordelijke van Anderlecht, vindt dat niet vreemd.

"Als Romelu even niet wil praten, dan doet hij dat gewoon niet", klinkt het laconiek bij Gazet Van Antwerpen"Indertijd toen hij jong was bij Anderlecht liet hij zich wel sturen en ging hij vaker in op verzoeken, maar hij is nu zelf de meester van zijn eigen carrière. Het klinkt onbeleefd, maar Romelu heeft de media niet nodig om zich te profileren.”

Lukaku krijgt wel veel kritiek door die beslissing. "Wat de buitenwereld ervan vindt, deert hem niet. Romelu legt namelijk de lat voor zichzelf altijd heel hoog. Hij heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en wil altijd het hoogste behalen. Als dat niet lukt, bepaalt hijzelf hoe hij daarmee omgaat."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.