Vinícius Júnior uit stevige kritiek op arbitrage

Vinícius Júnior haalt stevig uit: "Scheidsrechters zijn altijd tegen ons"

29 juni om 19:43

Vinícius Júnior is absoluut niet te spreken over de arbitrage op de Copa América. Hij heeft flink geklaagd over de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. Vinícius was de absolute uitblinker in het duel tussen Paraguay en Brazilië (1-4), maar had stevige kritiek op de scheidsrechter. 

De Braziliaanse ster ontving de laatste tijd veel kritiek, omdat hij niet hetzelfde zou brengen als bij zijn club Real Madrid. Tegen Paraguay rekende hij af met die kritiek door twee keer te scoren. Vinícius wilde in de tweede helft zijn tegenstanders vernederen met wat Braziliaanse trucs, waarop hij meerdere keren stevig werd aangepakt door de Paraguayanen.

Dat leidde tot de nodige kritiek van Vinícius op de arbitrage. "De Copa América is altijd een uitdaging vanwege het veld, de scheidsrechters, die altijd tegen ons zijn, en de manier waarop onze tegenstanders ons bespelen", sprak hij. "Maar we moeten standvastig blijven."

"Alleen door te winnen kunnen we spreken. We kunnen er wel iets van zeggen, maar als we dat doen, zegt de CONMEBOL dat we te veel praten." In de slotfase van het duel kreeg Vinícius geel van scheidsrechter Piero Maza, die niet gediend was van het geklaag. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.