FC Dordrecht neemt Joseph Amuzu over van KV Mechelen

OFFICIEEL: FC Dordrecht neemt Amuzu transfervrij over van KV Mechelen

22 juni om 14:40
Laatste update: 22 juni om 15:25

FC Dordrecht heeft de komst van Joseph Amuzu aangekondigd op X. De broer van RSC Anderlecht-winger Francis Amuzu werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Helmond Sport door KV Mechelen, maar blijft dus ook volgend seizoen aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie

FC Dordrecht eindigde het afgelopen seizoen vierde in de Nederlandse tweede klasse en greep in de play-offs maar nipt naast promotie naar de Eredivisie. Ook volgend seizoen wil het een gooi doen naar promotie en rekent daarbij op de 19-jarige Joseph Amuzu. 

Amuzu was einde contract bij KV Mechelen, waardoor Dordrecht hem transfervrij kan overnemen. De linksbuiten maakte het afgelopen seizoen indruk bij Helmond Sport, waar hij in totaal 34 officiële wedstrijden speelde. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en evenveel assists. 

Amuzu tekent een contract voor drie seizoenen, met optie op een extra seizoen in Dordrecht. Bij Dordrecht wordt hij voorlopig de enige Belg, nu Antef Tsongui en Ilias Sebaoui terugkeren naar Feyenoord, Mathis Suray naar Go Ahead Eeagles trekt en Dylan Mbayo terukeert naar KV Kortrijk. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.