Anderlecht wil Adjei als opvolger Debast: profielschets

Anderlecht wil Adjei als opvolger Debast: ondanks degradatie sterke en kalme mandekker

13 juni om 23:00

Nu RSC Anderlecht afscheid gaat nemen van Zeno Debast (die naar Sporting CP trekt), is paars-wit naarstig op zoek naar verdedigende versterking. Het oog is daarbij gevallen op Hammarby-speler Nathaniel Adjei. Wie is deze potentiële Anderlecht-aanwinst? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Naam: Nathaniel Adjei
Leeftijd: 21 jaar
Nationaliteit: Ghana
Huidige club: Hammarby (afgelopen seizoen uitgeleend aan FC Lorient)
Actuele transferwaarde: € 2,50 miljoen (volgens transfermarkt)
Opmerkelijk: Winnaar Afrikacup Onder 20 (2021)

In minder dan drie jaar tijd ging hij van de jeugdcompetities in Ghana naar spelen tegen Kylian Mbappé in de Ligue 1: de ontwikkeling van Nathaniel Adjei is gerust stormachtig te noemen. De tweede seizoenshelft was de contractspeler van het Zweedse Hammarby IF op huurbasis actief voor degradant FC Lorient, daar kwam hij tot vijftien duels. 

Ondanks de degradatie van Lorient maakte de 21-jarige Ghanees de afgelopen maanden indruk vanwege zijn fysieke kracht en snelheid, maar ook zijn kalmte en vermogen het spel te lezen. De confrontatie met Mbappé en co. liep evenwel op een teleurstelling uit: de superster, die onlangs zijn vertrek naar Real Madrid bekendmaakte, scoorde twee keer in het met 1-4 door PSG gewonnen duel. 

Adjei maakte deel uit van de Ghanese ploeg die in 2021 de de Afrikacup voor spelers onder de twintig jaar won. Onder andere die prestatie leverden hem eerder dit jaar zijn eerste oproep voor het ‘grote’ nationale team van Ghana op. Tot een debuut voor The Black Stars kwam het echter nog niet.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nathaniel Adjei (@a.natty32)

Na zijn transfer naar Zweden voegde Adjei zich in eerste instantie bij de jeugdopleiding van Hammarby, maar al na een paar maanden kwam het tot een debuut in Allsvenskan, de hoogste Zweedse klasse. Begin dit seizoen was Adjei ook voor het eerste actief op Europees toneel, toen Hammarby in de voorronde van de Conference League verloor van het Nederlandse FC Twente.

Al in de winterse transferperiode werd Adjei gelinkt aan verschillende Belgische clubs, maar toen trok de verdediger dus naar FC Lorient. Nu lijkt RSC Anderlecht de belangrijkste kandidaat voor zijn handtekening. De Brusselaars zouden een bod van 4 miljoen euro hebben uitgebracht op Adjei, die volgens Transfermarkt momenteel een marktwaarde van 2,5 miljoen heeft. De overgang is echter nog geen besliste zaak: naar verluidt hebben ook Rangers FC, Feyenoord, RC Strasbourg en Stade Reims interesse in de jonge Ghanees. Eerder toonden ook Celtic en Leeds United zich geïnteresseerd.