FCSB ex-Steaua Boekarest wil William Baeten van FCU Craiova

Roemeens kampioen FCSB denkt aan 27-jarige Belg, maar zijn club ligt dwars

2 juni om 12:23
Laatste update: 2 juni om 12:28

Roemeens Kampioen FCSB - vroeger beter bekend als Steaua Boekarest - heeft de 27-jarige William Baeten hoog op het verlanglijstje staan. Onze landgenoot degradeerde dit seizoen met FC U Craiova naar de Roemeense tweede klasse, maar zou nu dus een mooie overstap kunnen maken. Zijn club ligt voorlopig wel nog dwars. 

Roemeens politicus en eigenaar van FCSB, George Becali, heeft naar eigen zeggen al een officieel bod neergelegd voor Baeten. "Ik heb hen 200.000 euro geboden, maar Adrian Mititelu (eigenaar FC U Craiova, red.) wil 1 miljoen euro", aldus Becali bij het Roemeense ProSport. "Dat is te veel. Als hij 200.000 wil, goed, anders is het klaar."

Baeten heeft een marktwaarde van 650.000 euro volgens Transfermarkt, maar gezien de degradatie van Craiova liggen de kaarten anders volgens Becali. "Ik snap dat ze zelf wat spendeerden aan Baeten tot nu toe, maar nu zijn ze gezakt naar de Liga 2, en ik denk dat ik een goed bod op hem gedaan heb", klinkt het. 

De ex-jeugdspeler van KRC Genk en STVV speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden voor Craiova, waarin hij zelfs enkele keren de aanvoerdersband mocht dragen. De winger was daarin goed voor zes doelpunten en drie assists. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.