OFFICIEEL: Drenthe (ex-Real Madrid) is 'overbodig' en stopt: Even slikken

OFFICIEEL: Drenthe (ex-Real Madrid) is 'overbodig' en stopt: "Even slikken"

17 november - 21:16
2

Royston Drenthe stopt per direct met voetballen. De 36-jarige ex-Real Madrid-speler heeft naar eigen zeggen van Kozakken Boys te horen gekregen dat hij 'overbodig' is geworden. 

"Het besef dat dit definitief het einde is, is wel even slikken", laat Drenthe weten tegenover ESPN. ''Volgens het bestuur zou de trainer hebben aangegeven dat de selectie te groot was en dat hij daarom afscheid wilde nemen van een aantal jongens. De trainer ontkende dat later. Maar goed, ik sta daar boven.''

Kozakken Boys meldt op de website dat Drenthe open staat om zich op een andere manier in te zetten voor de club. 'De invulling hiervan zal later volgen. We willen Royston bedanken voor zijn inzet op het veld en kijken uit naar een verdere samenwerking buiten het veld', luidt het statement. Daarover gaat Drenthe de komende week nadenken, zegt hij zelf. "Ik wil sowieso geen trainer worden, maar iets met technisch beleid, dat lijkt me wel wat."

Drenthe debuteerde in januari 2006 voor Feyenoord en maakte daarna voor veertien miljoen euro een transfer naar Real Madrid. Na vijf jaar Real Madrid stond Drenthe onder contract bij achtereenvolgens Alania Vladikavkaz, Reading, Kayseri Erciyesspor, Baniyas, XerxesDZB, Sparta Rotterdam, Kozakken Boys, Racing Murcia, Real Murcia en Racing Mérida én weer Kozakken Boys. Ook speelde de enkelvoudig Oranje-international op huurbasis voor Hércules Alicante, Everton en Sheffield Wednesday.

Drenthe werkt tegenwoordig ook als zelfstandige in de zorg en maakt regelmatig zijn opwachting in verschillende programma's op tv. Daar ligt naar eigen zeggen nu ook zijn focus op. "Er komen een aantal hele leuke, nieuwe projecten aan." Informeren naar de beschikbaarheid van Drenthe als voetballer heeft geen zin meer, vertelt hij. "Het is definitief een nee."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.