'RWDM hoort njet voor Stroeykens, nu focus op Colassin'

Komt de ene Anderlecht-spits niet, dan maar de andere: 'RWDM wil Colassin'

6 september 2023 om 13:00

RWDM is in de slotuurtjes van de Belgische zomermercato nog op zoek naar een aanvallende versterking die liefst van al een Belgisch paspoort kan voorleggen. Bij RSC Anderlecht zag de stadsgenoot twee opportuniteiten. Mario Stroeykens wordt het niet, maar misschien brengt Antoine Colassin wél geluk.

Volgens Gazet van Antwerpen heeft RWDM bij de buren uit Anderlecht in eerste instantie gepolst voor Stroeykens. Die piste werd snel dicht gegooid. Paars-wit voelt er niets meer voor om de jeugdige aanvaller te laten gaan. Stroeykens ligt momenteel nog één jaar onder contract in het Astridpark, maar dat verandert niets aan de beslissing. Meer dan waarschijnlijk hoopt Anderlecht dat de jongeling zijn overeenkomst binnenkort alsnog verlengt.

RWDM blijft de deur echter plat lopen in Anderlecht. Als tweede keuze is het oog gevallen op Colassin. Die heeft geen plekje in de A-kern en mag best vertrekken. In zijn eerste wedstrijden in paars-en-wit maakte de aanvaller indruk, maar sindsdien ging het bergaf met zijn loopbaan. Uitleenbeurten aan SV Zulte Waregem en Heerenveen werden geen onverdeeld succes. Mogelijk lukt het bij RWDM wel. De promovendus aast bij voorkeur op Belgische krachten, aangezien die voorlopig niet dik bezaaid lopen in Molenbeek.