Alvast één stem voor Alderweireld bij 'Profvoetballer v/h Jaar'

Marcq onthult stem voor 'Profvoetballer van het Jaar': "Ik ging voor Alderweireld"

25 mei 2023 om 19:45

Als het van Damien Marcq afhangt, mag Toby Alderweireld bekroond worden tot 'Profvoetballer van het Jaar 2022-2023'. De verdediger van Sporting Charleroi onthult dat hij voor zijn collega bij Royal Antwerp FC gestemd heeft. Ook diens ploegmaat Jean Butez krijgt bloemetjes toegeworpen. 

"Ik heb voor Alderweireld gestemd", vertelt Marcq bij La Dernière Heure. Naast het feit dat beide spelers centraal achterin uit de voeten kunnen, wijst hij naar de kwaliteiten van Alderweireld. "Wat hij heeft bijgebracht bij Antwerp, zelfs tijdens deze laatste weken, is sterk", aldus Marcq.

Daarmee is zijn lofzang nog niet afgelopen. "Hij heeft een carrière gehad die veel indrukwekkender was dan de meesten onder ons", beseft hij. "Toch is hij naar hier afgezakt om te tonen dat hij nog niet op leeftijd is. Hij heeft zijn status en dat toont hij regelmatig. Hij neemt soms zelfs de strafschoppen", klinkt het lyrisch.

Naast Alderweireld verdient echter nog een Antwerpenaar erkenning, vindt Marcq: Jean Butez. "Als Antwerp kampioen speelt, is dat dankzij hen, twee van de beste spelers in het kampioenschap", besluit de Fransman.