Club Brugge verliest van KV Kortrijk

Zwak Club Brugge dreigt uit top vier te tuimelen na verlies tegen KV Kortrijk

18 maart 2023 om 17:48

Club Brugge blijft het maar moeilijk hebben en is er ook tegen KV Kortrijk niet in geslaagd om punten te pakken. De bijzonder efficiënte Kerels hielden de punten thuis en haalden het met 1-0 van Blauw-Zwart. 

Na de zege tegen Standard kon Club Brugge met veel vertrouwen afzakken naar KV Kortrijk, dat al twee weken na elkaar onderuit ging en onderaan het klassement bengelt. Het kon daarnaast ook geen beroep doen op smaakmaker Faïz Selemani. Een flinke klap voor de Kerels, die desondanks toch het meeste balbezit hadden.

Club Brugge wist aanvankelijk wel de beste kansjes bij elkaar te voetballen, maar speelden ook te slordig voetbal om echt gevaar te creëren. Aan de overzijde probeerde Felipe Avenatti het de jonge Jorne Spileers en ervaren Denis Odoi moeilijk te maken.

Het veld beterde echter niet op. Flink wat glijdpartijen, steeds minder goed voetbal. Toch kon er gevierd worden. Het was nota bene Kadri die met een bijzonder knap schot Simon Mignolet wist te verslaan. Na een half uur voetballen stond KV Kortrijk op 1-0.

Niet veel later kreeg Buchanan de gelijkmaker op een schoteltje aangeboden van Noa Lang, maar de Canadees miste de reuzegrote kans onbegrijpelijk. In het slot kreeg ook Hans Vanaken een goede kans op de gelijkmaker. Het doelpunt viel niet.

In die tweede helft was het één Club Brugge wat de klok sloeg, dat het balbezit volledig opeiste en vol op zoek ging nar die gelijkmaker en misschien meer. Veel kwam er echter niet uit dat balbezit. Vanaken vond de juiste pass niet, Buchanan speelde bijzonder slordig, Jutgla was onzichtbaar.

Rik De Mil greep iets na het uur in en bracht Roman Yaremchuk op het veld. Die kreeg al snel een unieke kans op de gelijkmaker. Hij stond oog in oog met de doelman van KV Kortrijk, maar schoot op bizarre wijze nog meters naast het doel. Scoren wil maar niet lukken voor de Oekraïner.

Veel goede wil bij Blauw-Zwart, maar geen efficiëntie en ook geen antwoord op Kortrijk, dat uiteindelijk nog simpel de zege wist veilig te stellen. Het bleef 1-0.

Club Brugge blijft ondanks de nederlaag nog even op de vierde plek staan, maar dreigt naar de vijfde plek te zakken na winst van KAA Gent zondag. KV Kortrijk staat nu op de veertiende plek en heeft zes punten voorsprong op degradatiekandidaat KV Oostende.