Sterk keepende Moser kan 6 op 6 voor Defour bij KV Mechelen niet verhinderen

22 oktober 2022 om 20:08

De trainerscarrière van Steven Defour is met een 6 op 6 gestart. Malinwa speelde een sterke eerste partij, maar kwam steevast een goede doelman Moser tegen. Na twee strafschoppen, waarvan één gepakt, wist het toch met 2-1 te winnen.

Na de knappe zege tegen Standard kon Steven Defour zijn carrière als trainer beginnen met een 6 op 6. Hij kreeg daarvoor een goede kans tegen Eupen, dat slechts één puntje boven de degradatieplaatsen stond.

De eerste helft zorgde alvast voor het nodige spektakel, met KV Mechelen dat zich ook de betere ploeg toonde. Het kwam wel eerst op achterstand na een kopbaldoelpunt van N'Dri. Malinwa ging daarop vol in de aanval.

Het wist kans na kans te creëren, maar kreeg steeds te maken met een bijzonder sterk keepende Moser. Uiteindelijk kwam er via Da Cruz dan toch die verdiende gelijkmaker. Moser bleef echter de wedstrijd van zijn leven keepen en wist even later nog een penalty te stoppen en zag Storm voor rust een lob bovenop de lat schieten.

Eupen kwam bijzonder scherp uit de kleedkamer en wist Coucke enkele keren aan het werk te zetten. KV Mechelen bleef echter niet stil, maar kwam meermaals doelman Moser tegen. Op het uur kreeg Malinwa ook nog een opdoffer te verwerken na een tweede gele en dus rodekaart voor Bates. Mechelen met tien en nog flink wat werk voor de boeg om er een driepunter van te maken.

Mechelen gaf echter niet op en bleef zoeken. En daar werd het ook voor beloond. Een kwartiervoor tijd kreeg het een strafschop, deze keer wél met een doelpunt tot gevolg. Julien Ngoy maakte er 2-1 van en schonk KV Mechelen zo de winst.