Update: 'Anderlecht moet komst van Boyata uit het hoofd zetten'

Update: 'Anderlecht moet komst van Boyata uit het hoofd zetten'

04-01-2017 18:35
1

Anderlecht is op zoek naar een centrale verdediger en bewandelt een opvallende piste. De Belgische recordkampioen zou namelijk een langenoot willen verlossen van zijn penibele situatie in Schotland.

Volgens The Scottish Sun wil Anderlecht Dedryck Boyata naar het Astridpark halen. De Rode Duivel, die het EK miste vanwege een blessure, komt onder Brendan Rodgers niet aan spelen toe bij Celtic. Vorig seizoen was hij nochtans basisspeler bij de Schotse landskampioen.

Boyata lag lang onder contract bij Manchester City, waar hij zijn plaats vooral te danken had aan het feit dat hij telde als een home grown player. Uitleenbeurten aan Bolton en Twente waren geen grote successen, maar zijn overgang naar Celtic leek wel een schot in de roos.

Als opvolger van Jason Denayer kreeg Boyata in de Schotse hoofdstad wel regelmatig kritiek, maar speelde hij veel. Dit seizoen startte de verdediger amper één keer. Anderlecht polste al bij Celtic om de tweevoudige international te huren of definitief over te nemen.

Update 18.35: Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht weldegelijk geïnformeerd naar de voorwaarden van Boyata. Celtic had wel oren naar een vertrek, maar Boyata zag een vertrek naar België niet zitten.