Witsel ziet zich genoodzaakt om Chinees bod te aanvaarden: Lijkt logisch

Witsel ziet zich genoodzaakt om Chinees bod te aanvaarden: "Lijkt logisch"

01-01-2017 21:52

De deal is nog niet beklonken, maar toch lijkt Axel Witsel op weg naar China. Volgens berichten uit Italië en de RTBF is het nog maar een kwestie van uren vooraleer de deal officieel is. Al is dat volgens zijn financieel manager nog iets te voorbarig.

"Ik verwacht dat we dezer dagen duidelijkheid zullen krijgen over Axels toekomst", zegt Alain Goblet aan Het Nieuwsblad. "Het wordt geen soap zoals afgelopen zomer. Maar ik moei me niet met de sportieve keuze die Axel maakt, dat is iets wat hij zelf doet samen met zijn vader, die zijn zaakwaarnemer is", klinkt het.

Volgens hem denkt Witsel wel duidelijk na over het aanbod. "Het lijkt me logisch dat je zo’n bod overweegt, alleen is de vraag hoeveel keuze Axel heeft. Hij is nog steeds eigendom van Zenit. In de zomer is hij wel vrij, maar wat als hij over drie maanden zijn been breekt? Axel is 28 jaar, heeft een dochtertje van twee en wordt binnenkort weer vader. Het is een afweging tussen het rationeel-financiële en het emotionele."

De Chinezen zouden twintig miljoen euro veil hebben voor Witsel. In China kan hij achttien miljoen euro per jaar verdienen. Er ligt een driejarig contract voor hem klaar.