Titelstrijd en kansen in procent: Anderlecht staat voor Club Brugge en Union

Titelstrijd en kansen in procent: Anderlecht staat voor Club Brugge en Union

1 mei - 10:57
11

Een diepgaande blik op de statistieken werpt licht op de kanshebbers voor de titel in het voetbalseizoen, met RSC Anderlecht als duidelijke favoriet. Professor emeritus in de statistiek, Jean-Pierre Ottoy, heeft op basis van het huidige klassement en het resterende programma de kans op het kampioenschap voor elk team berekend. 

De bevindingen van Ottoy in HLN wijzen uit dat Anderlecht, met een voorsprong op Club Brugge en Union Saint-Gilloise, momenteel de hoogste kans heeft om als kampioen uit de bus te komen, met een percentage van 38,69.

Hoewel het huidige klassement een gelijke stand tussen Anderlecht en Club Brugge laat zien, geeft Ottoy aan dat Anderlecht een lichte voorsprong heeft op basis van de puntenhalvering na de reguliere competitie. Club Brugge heeft een kans van 32,92 procent en Union 28,37 procent. De rest van de procenten worden aan KRC Genk gegeven. 

Deze subtiliteit in de regels kan van cruciaal belang zijn in de eindstrijd om het kampioenschap. Echter, met nog vier speeldagen te gaan en een aanzienlijk aantal punten te verdelen, blijft het kampioenschap nog steeds open voor verrassingen, zoals professor Ottoy aangeeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.