Ziet Trossard nu al ploeggenoot vertrekken bij Arsenal? 'Bereid afscheid te nemen'

Ziet Trossard nu al ploeggenoot vertrekken bij Arsenal? 'Bereid afscheid te nemen'

1 mei - 12:29

Arsenal staat deze zomer open voor aanbiedingen voor Gabriel Jesus. De 27-jarige aanvaller is na knieproblemen uit de basis van manager Mikel Arteta verdreven en hij heeft moeite om zijn oude niveau aan te tikken. Leandro Trossard zou zijn ploegmakker nu al kunnen zien vertrekken volgens The Athletic. 

Gabriel Jesus kwam in 2022 met hoge verwachtingen over van Manchester City. De Braziliaan bewees al snel zijn waarde, maar sinds het WK in Qatar kwakkelt hij al met zijn knie. Hoewel hij dit seizoen slechts zes Premier League-duels moest missen door een blessure, is zijn topvorm ver te zoeken. In 24 competitieduels kwam hij niet verder dan vier goals en vier assists. Sinds januari stond de spits pas twee keer in de basis.

Arteta kiest al maanden voor Kai Havertz als valse nummer negen. Het standpunt van Arsenal over Jesus is daarom drastisch veranderd. The Gunners willen luisteren naar voorstellen deze zomer, schrijft The Athletic. Dat geldt overigens ook voor Eddie Nketiah. Als beide aanvallers een transfer maken, dan wil de Londense topclub een nieuwe concurrent voor Havertz halen. 

Jesus baalt zelf ook van zijn knieproblemen. "In mijn beste vorm, tijdens één van de beste momenten in mijn carrière, ging ik naar het WK en raakte ik geblesseerd. Vandaag de dag heb ik nog steeds problemen met mijn knie", vertelt de 64-voudig international. Hij onderging al verscheidene behandelingen aan het gewricht, maar de vrees voor een nieuwe blessure blijft.

Jesus twijfelt nu al of hij wel fit zal zijn voor de Copa América deze zomer. "Ik weet echt niet of mijn knie goed genoeg zal zijn, maar we zullen zien. "Het maakt niet uit of ik mijn knie aan het einde van het seizoen weer moet laten openen en opereren. Ik probeer gewoon fit te worden en Arsenal zo goed mogelijk te helpen."

Mede door die instelling en zijn veelzijdigheid blijft Jesus wel geliefd door Arsenal, benadrukt The Athletic. Het is dan ook niet zo dat hij per se weg moet van Arteta en de clubleiding. Toch is zijn toekomst in Londen uiterst onzeker.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.