Club-watchers Union, Club Brugge en Anderlecht: “Dan worden ze verdiend kampioen”

Club-watchers Union, Club Brugge en Anderlecht: “Dan worden ze verdiend kampioen”

1 mei - 11:15
3

In een voetbalseizoen waar de titelstrijd op volle toeren draait, komen de club-watchers van Het Nieuwsblad samen voor een levendig debat over de kansen van RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise

De analyses van de club-watchers vliegen in het rond terwijl de discussie wordt aangewakkerd door de meningen van Pieter-Jan Calcoen, Jürgen Geril en Valerie Van Avermaet. “Weten jullie nog wat ik zei voor de start van de play-offs? 'Club Brugge is de enige ploeg die in staat is om een reeks neer te zetten.' Ben ik een kenner of niet”, klinkt het bij Calcoen.

Geril geeft toe dat hij onder de indruk is van de reeks die Club Brugge neerzet. Hij had het niet verwacht … “Als ze zo doorgaan, zullen ze moeilijk af te stoppen zijn. Dan worden ze verdiend kampioen”, aldus Geril. “Het geloof in Anderlecht is precies klein”, gaat Geril verder. Hij gelooft dat het voetbal gewoon niet goed genoeg is, maar toch schrijf hij hen niet af. “Als ze vier keer winnen, zijn ze kampioen.

“Ik geloof niet meer in Anderlecht, ­sorry. Het wordt een strijd tussen Club Brugge en Union”, klinkt het bij Van Avermaet. Union is volgens haar echt terug. “Als je ziet hoe Alexander Blessin de spirit weer heeft gekeerd na die 0 op 12: dat is toch straf”, besluit de club-watcher van Union. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.